30-11-2012, 10:14 PM
|
|
|
|
تاريخ التسجيل: Aug 2012
الدولة: الرياض
المشاركات: 4,124
معدل تقييم المستوى: 11098980
|
|
فى مثل يقول (اسهل طريقة للوصول الى قلب الرجل معدتة)
وكماااااااان ماشاء الله اشم ريحة طبخ عشان كذا جبتلكم عمل الكشرى
الله يستر لااحد يقول ماااااحبة لانى انا اللى مسويتة
نبدا بسم الله
المكونات
2 كوب عدس بجبه ( يسمونه في مصر هكذا ) + 1 كوب ارز مصري + بصلة جوانح+ رشة ملح + رشة كمون + رشة فلفل اسود + ماء
صلصة الطماطم
بصلة مفرية + عصير طماطم مقشرة + ثوم مفري + مكعب مرقة دجاج + ملح + فلفل اسود+ صلصة طماطم
المكرونة
مكرونة مقصوصة صغيرة + زيت + ملح و فلفل اسود
الطريقة
1- يغسل العدس جيدا و يسلق في ماء بارد و يكون ثلاث اربع سواء و يصفي فورا بعد السلق و نتحفظ بماء السلق ( يصفي حتي لا يكمل العدس نضجه بفعل سخونة الماء )
2- نحضر قدر و نضع زيت و نضع البصل الجوانح و يحمر جيدا و عندما يكون لونه بني فاتح نزيل منه كمية حسب الرغبة لتجمل الوجه
3- باقي البصل الموجود بالقدر نضع عليه كوب واحد ماء و نضع رشة كمون ناعم و رشة فلفل اسود و رشة ملح و يترك ليغلي و يكون الماء لونه بني غامق
نضيف العدس و الارز المصري المغسول و نزيد الماء كاننا نعد ارز عادي و يترك ليغلي ( ممكن نزيد شعرية محمرة مسبقا جانباً) و نوطي عليه النار حتي تمام النضج
و بعد ما ينضج نفتح الغطاء نصف فتحه حتي يخرج الهواء
المكرونة
تسلق عادي و تصفي و تشطف بالماء و تصفي جيدا
و نحضر قدر و نضع به الزيت و ندهن جوان القدر كله بالزيت حتي لا تلتصق المكرونة
نضيف علي الزيت ملح و فلفل اسود ثم نضيف المكرونة المصفاه و تشوح قليلا فقط
الصلصة
نحضر القدر و نضع الزيت و نضع البصل المفري و تحمر
ثم نضيف الطماطم و مكعب مرقة دجاج و تترك لتتسبك ثم نضيف عليها الثوم المفري ( اي يكون نئ) و صلصة الطماطم تاخذ غلوة و تكون جاهزة
و نقدم الطبق العدس و الارز و نضيف المكرونة و نضع الصلصة و يجمل بالبصل المقلي
الدقة ( عادة في المنزل لا نعدها )
حسب الرغبة و تكون مكونة من فلفل حار مفري و ثوم مفري و ملح و خل ابيض و قليل من الماء
بالهناء والعافية تسلم يدينى
|